L’Evangeli dels petits

enero 28 10:02 2017 Print This Article

Dom Adalbert Puigseslloses

Jesús se’n pujà a la muntanya i són molts els qui anaren a escoltar-lo. Certament podia fer mandra anar-hi però les seves paraules són especials i d’aquesta manera totes les dificultats es tornen suportables. Avui ensenya als deixebles el secret de la felicitat. Si vius fins al fons allò que ets i tens en aquest precís moment i no vols substituir-ho per una altra cosa experimentaràs l’autèntica felicitat. Posem un exemple: Tu ets pobre o arribes justet amb el que tens, i et trobes malament  perquè desitges ser ric i la riquesa no t’arriba mai. Així que segueixes estant malament, no tant per la pobresa si no perquè vols una altra cosa i resulta que no vius mai bé cap moment.

Et ve l’enveja quan veus que un altre es troba millor que tu i t’enfades quan imagines les solucions millors però cap et va bé, estàs sempre descontent. Jesús et diu: intenta a viure allò que la vida et dóna: Ets pobre? No vulguis ser ric si no més aviat busca en aquesta teva condició allò que et pot fer feliç. Perquè la felicitat no la donen els bens terrenals si no més aviat els bens de l’esperit. Aleshores seràs feliç si uses la teva intel.ligència, la teva capacitat d’estimar així com ets. Pensa a totes les persones que plenes de diners i de coses se senten buides perquè busquen en allò material el sentit dels seus dies sense trobar-ho.

Tens ganes de plorar? Plora i compren i alhora ofereix les teves llàgrimes: són les perles precioses del teu cor. Si les vesses i les reculls es converteixen en una ofrena i et sentiràs ple de vida en acabat. Si les allunyes i foragites, si això et diverteix i deixes de pensar, et quedarà l’angoixa dins i aquelles llàgrimes es convertiran en espines clavades al cor i et faran mal. Ets menystingut pels altres? Parlen malament de tu i potser és mentida el que diuen? No et servirà de res fer de tot per demostrar que no és veritat. És el temps i la teva vida qui ho diran: seràs feliç si vius aquest moment de persecució com a “normal”. En comptes de patir amargament pots sentir-te feliç de no ser allò que els altres diuen. I això val als ulls de Déu, als teus ulls i als ulls de qui és intel.ligent i sap reconèixer la veritat dels cors. Jesucrist ens ensenya avui a ser-hi presents en allò que vivim. I serem realment feliços!

+PAX

Dom Adalbert Puigseslloses

  Article "tagged" as:
  Categories:
write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
All fields are required.