ANC, malvats o canalles?

julio 25 07:54 2016 Print This Article
Jordi Abayà

Jordi Abayà

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) va traspassar el passat divendres tots els límits amb l’acte d’inici de la seva campanya d’estiu. Omplir la plaça Major de Vic amb unes 400 creus de color groc amb la inscripció “Sistema sanitari català”, rememorant la frase “Els hem destrossat el sistema sanitari” que va pronunciar l’exdirector de l’Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, al ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, em produeix esgarrifances. No per la forta càrrega demagògica que comporta i a la que de fet ja ens te acostumats l’ANC – encara ric quan recordo les promeses amb les quals ens convidava a votar sí a la consulta del 9N com aquella que en una Catalunya independent menjaríem cada dia gelats de postres- sinó per que suposa reblar el clau de la mentida de l’Espanya ens Roba a directament incitar l’odi amb un Espanya ens vol matar. I ens vol matar per la lenta via de destrossar-nos el sistema sanitari. Aquest i no altre és el missatge fastigós que es llença amb aquesta campanya que suposo que va destinada a escalfar l’estiu de cara a la propera Diada.

Un missatge tan fals com aquella promesa del Gelat de postres cada dia, però molt més malvat i immoral, el que ens fa pensar que o bé l’Assemblea Nacional Catalana està llençant una cortina de fum per tapar els veritables culpables de l’actual estat de la sanitat catalana o bé directament l’entitat sobiranista s’ha tret la careta del bon rotllo de foc de camp que volia mostrar i ens ensenya la seva cara real que no és altre que un odi irracional cap a tot allò que soni a Espanya.

Veig que des d’alguns sectors s’aposta per la resposta menys dolenta de les dues i es lamenten que l’Assemblea s’oblidi dels nombrosos casos de corrupció que han sortit en els darrers anys en l’àmbit de la sanitat catalana.

La Sanitat està transferida a Catalunya des del 1981 i l’actual sistema sanitari Català no és res més que el resultat de les polítiques aplicades pels governs de la Generalitat al llarg d’aquests anys. Mèrit del Govern de Catalunya ha estat un model en què han sorgit investigadors punters i s’han assolit fites mèdiques destacades, però també on hi ha una connivència permanent entre els interessos públics i els privats, on han florit les grans corrupteles – cas Innova, les Pròtesis…-, però també moltes de petites. A la nostra Catalunya tothom sap que hi ha molts metges que fan “miracles” amb les llistes d’espera si el pacient passa per una consulta privada…I ningú els “renya” per això.

Resulta que la nostra Catalunya és la que, en els cinc anys més durs de la crisi, els anys de les retallades i els deutes amb les farmàcies, ha tingut com a Conseller de Salut a Boi Ruiz, que havia estat president de la patronal catalana d’Hospitals.

Però l’ANC oblida tot això i agafant pels pèls unes paraules de l’exdirector de l’Oficina Antifrau, conclou que totes les penalitats actuals de la sanitat catalana i totes les conseqüències que comporten per la qualitat de vida – o la vida mateixa- dels catalans són responsabilitat d’Espanya.

No puc més que concloure que si l’ANC el que fa amb la seva campanya d’estiu és buscar qualsevol excusa per incitar a l’odi contra Espanya el seu comportament és la pròpia dels malvats. O si el que volen és tapar la corrupció nostrada són senzillament uns canalles.

Jordi Abayà

Periodista

  Article "tagged" as:
  Categories:
write a comment

2 Comments

 1. Valdiri
  julio 25, 08:19 #1 Valdiri

  Quina poca vergonya que té senyor Abayà.
  El ministre Fernández-Díaz és enxampat amb De Alfonso atemptant contra la democràcia i la separació de poders, es vanaglorien d’haver-se carregat el sistema sanitari, es destapa que els fiscals estan al seu servei per apanyar i afinar “proves” inventades….i vostè….vostè es dedica a tirar pilotes fores i desviar l’atenció.

  Quanta xusma

  Reply to this comment
  • Català cansat del Procés
   julio 26, 17:03 Català cansat del Procés

   Quina poca vergonya que té senyor Valdiri.
   L’ANC és enxampada predicant l’odi, escampant la hispanofobia i ocultant els veritables responsables de les retallades, molt properes a la màfia del 3%, i vostè….vostè es dedica a tirar pilotes fores i desviar l’atenció.

   Quanta xusma

   Reply to this comment

Add a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
All fields are required.