Ramon Ferri ha tornat

julio 08 11:04 2016 Print This Article

 

Ramon Ferri, president d'Unió a l'Anoia

Ramon Ferri, president d’Unió a l’Anoiaió

Ramon Ferri i Pla tornar a ser, des de fa uns mesos, el president d’Unió Democràtica a l’Anoia. Un territori on aquest partit ha quedat sota mínims després de que l’expresident del Consell Comarcal de l’Anoia, Xavier Boquete, i altres regidors que formaven part d’Unió fins l’any passat, marxessin a altres formacions polítiques.

Però comencem a parlar d’aquesta persona des de que va néixer. Parlant directament amb ell em comenta que “tota la meva família és catalana, el meu pare era ferroviari, va esser destinat un parell d’anys a León, i allí vaig néixer jo. Coses de la vida!”

Ferri va muntar les seves pròpies empreses fins que “la política hem va guanyar el cor”.

En el terreny polític la seva carrera comença al 1990 quan és elegit alcalde de La Torre de Claramunt i més endavant, president del Consell Comarcal de l’Anoia, a més de presidir el partit a la comarca. Per ell, la política és “com una manera de donar-te als teus semblants i que els teus encerts i els teus errors reverteixin en facilitar i millorar la vida d’aquelles persones que tens al teu càrrec o que depenen de tu mateix”.

Quan li pregunto per la situació del partit a la comarca, afirma que Unió està en un impàs difícil, però que està convençut que se’n sortiran, tal i com s’ha fet des de l’any 31.

Parlant dels problemes del dia a dia de la comarca, no té cap dubte que el problema numero ú a l’Anoia és, l’atur, però sense deixar de banda altres àmbits com l’educació i la sanitat.

Respecte el futur de la formació política a l’Anoia, Ferri creu que ara toca seguir treballant: “treballar i treballar per tal de tornar a ser un partit important a la comarca”, això sí, sense renunciar als ideals fundacionals del partit com és la democràcia cristiana, per tal que quant arribi el 2019 el partit pugui estar en disposició d’oferir als ciutadans tot allò que sigui bo i necessari per un futur millor per tots.

Ramon Ferri ha tornat per portar de nou la direcció del partit; segons ell “per reconstruir-lo, per fer-lo necessari” engrescant gent nova que cregui en un projecte polític de centre catalanista, encara que creu que aquest projecte es pot ampliar amb altres formacions polítiques i gent de la societat civil que es sentin representats i identificats amb un catalanisme moderat, i en certa manera, transversal.

Juan Pablo Torrents-Faura. Periodista i consultor a JPC comunicación

@TorrentsFauraJP

  Article "tagged" as:
  Categories:
write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
All fields are required.