L’esport també és una estructura d’Estat

junio 15 10:13 2016 Print This Article
Mariano Gomá

Mariano Gomà

 

Després de l’espectacle que hem viscut a l’estadi Vicente Calderón on tant sol el públic sevillista va apaivagar la xiulada i nova humiliació a l’himne nacional i al Rei d’Espanya; tant magnificat per als mitjans alimentats pel règim català com silenciat per la resta; crec que definitivament ens hem de plantejar seriosament el desmantellament i desconnexió de la xarxa general espanyola i igual que afers exteriors, seguretat social i agència tributària és necessari crear l’estructura de l’estat català independent.

És surrealista i d’una anormalitat democràtica indiscutible que el futbol club Barcelona, Español i la resta d’equips catalans tinguin l’espanyola imposició, o potser temptació, de jugar la Copa d’Espanya, país diferent, i del Rei d’Espanya al que no admetem declarant-lo fins i tot persona non grata.

Així mateix jugar la Lliga espanyola també és un contrasentit doncs és com jugar en una lliga estrangera com la Bundesliga, el Calcio o les lligues franceses o angleses, la qual cosa ens importa un carall, a més que ells tampoc ens acceptaran. D’igual forma, fora d’Europa, on serem finalment lliures i rics, tampoc necessitarem ni Champions ni Europa League.

1a. Providència estructural d’estat: Deixem de jugar les competicions espanyoles creant de forma immediata la nostra pròpia Copa de la República i la Lliga Catalana de Futbol. Gosaria inclús a suggerir que fos creada una nova competició com la Copa Ibèrica entre els campions d’Espanya, Portugal i Catalunya com a països ibèrics independents.

2a. Providència: Ni volem ni ens convindrà per raons d’orgull i dignitat, demanar jugar en competicions europees a les ordres d’una xarxa econòmica internacional que ens ofega i humilia constantment. Ja buscarem doncs la nostra integració a la Lliga Panafricana o dels països del Golf Pèrsic, que ens acolliran amb entusiasme doncs ja ens patrocinen un grapat de clubs.

3a. Providència: Jugarem el campionat mundial, si ens admet la FIFA fent un titànic esforç amb la nostra pedrera, en les fases de classificació per grups.

4a. Providència: Atés els estalvis que tindrem al no contribuir als pressupostos de defensa d’Espanya i ja també Espanya ens deixarà de robar, serem rics i caldrà destinar els estalvis i/o superàvits a contribuir estatalment a pagar la fitxa dels super jugadors, cracks i estrangers, doncs si no ho fem així s’organitzarà un Mercat dels Encants al que acudirà mig món a fer-se amb els serveis de tants estelats. Crec que també mig món aplaudirà la decisió d’haver-nos independitzat.

5a. Providència: Acudirem als jocs Olímpics amb el nostre equip abanderat amb una gran i adorada estelada amb els nostres atletes, i si amb els quatre que quedaran no en tenim prou, podrem omplir les files amb l’ANC i l’Òmnium Cultural, que en saben molt d’aplegar gent de records Guiness.

A més, hi ha petits detalls sense gaire importància, doncs per exemple la pila de milions a invertir al camp del Barça, fàcilment els recuperarem llogant-lo per celebrar les nostres festes i aplecs nacionals. I si no, sempre ens quedaran Bruce Springsteen o els Rolling Stones.

Jo ara mateix ja començo a veure la llum a l’horitzó, clara i potent; i com desterrarem les paraules “francament” o “reialment” , afegiré entusiàsticament un llamp de llibertat.

I tots serem. Felius i menjarem perdius. En espanyol. Seremos felices y comeremos perdices.

Mariano Gomà

Arquitecte i escriptor

  Article "tagged" as:
  Categories:
write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
All fields are required.