CDC comença a fer por

junio 13 09:42 2016 Print This Article
Jordi Abayà

Jordi Abayà

El discurs oficial ens diu que l’independentisme és un moviment cívic que s’expressa a través de les manifestacions polítiques pacífiques i les urnes. Els fets, però, ens comencen a demostrar que no tots els independentistes són partidaris de la via pacífica ni creuen en la Democràcia com a fórmula per resoldre els conflictes.

En les darreres setmanes hem assistit a una seqüència de fets – insults a dirigents polítics no independentistes, agressions a seguidors de “la roja”, pintades contra domicilis de persones i seus de partits antisecessionistes…-que ens porten a pensar que dintre de l’independentisme hi ha col·lectius disposats a imposar les seves idees per la via de la por i la coacció.

Res que ens sorprengui, ja que l’independentisme a casa nostra, a diferència del catalanisme o del nacionalisme històric, sempre ha estat propens a l’ús de la força com a eina per arribar assolir objectius polítics. I no cal anar als escamots d’Estat Català o als posteriors terroristes de Terra Lliure, per veure-ho.

Això quedava molt clar fa molts pocs uns anys quan les actuacions dels grups independentistes extraparlamentaris res tenien de veure amb una força centrada com era aleshores CiU.

El que penso que cal preocupar-nos avui és que la diferència entre el pensament d’un dirigent de CDC i la dels caps d’aquells grups que ja no són extraparlamentaris ja no està tan allunyat, ens al contrari: hi ha un apropament evident.

Llegeixo amb preocupació que el cap de llista de CDC al Congrés, Francesc Homs, ha dit que “no justifica” l’escridassada que va patir Sánchez Camacho a Vic el dissabte, però també ha assenyalat que el malestar de Catalunya amb el PP “és real i l’han provocat ells”. En aquest sentit, ha recordat “una dita catalana” que diu que “si no vols pols no vagis a l’era”.

O sigui que per Homs l’escridassada a Camacho no està justificada, però és comprensible per què és del PP.

Homs, ben segur, no és partidari de la violència verbal o de qualsevol altre mena contra els seus adversaris, però amb “comprensions” com aquests està proporcionant un argument als qui sí que estan disposats a emprar-la.

Avui a CDC “comprenen” l’insult a l’adversari…i demà?

Comença a fer por el que consideraran comprensible demà.

Jordi Abayà

Periodista

  Article "tagged" as:
  Categories:
write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
All fields are required.