El cor que tant ens estima

junio 11 08:52 2016 Print This Article
Dom Adalbert Puigseslloses

Dom Adalbert Puigseslloses

“Heu-te aquí el cor que tant ha estimat els homes”.  D’aquesta manera es revelava el nostre Redemptor a una seva enamorada, Santa Margarida Maria d’Alacoque. Aquest mes de juny celebrem aquell amor que ha estat vessat en els nostres cors, que ens ha merescut la salvació, que ens ha alliberat del mal, ens ha reconciliat amb el Pare i ens ha fet redescobrir la fraternitat entre nosaltres. L’evangelista Joan, que al Sant Sopar reposà el seu cap sobre el pit del Senyor, va tenir el privilegi de sentir l’intens batec mentre ell estava a punt de celebrar la primera consagració abans de la seva cruel Passió. Maria Magdalena sentí en ella els saludables efectes d’aquell amor, es va sentir estimada, perdonada, convertida, i amb ella un reguitzell de pecadors, d’homes i dones oprimits pel mal físic i espiritual. Qui de nosaltres no ha sentit, juntament amb la joia del perdó, la intensitat d’aquell Amor? Qui després d’una comunió eucarística no s’ha sentit estimat, “pillat”, implicat, immers en aquell Cor? L’Església ha pres consciència de la perennitat d’aquell Amor, unit al memorial de la seva Passió, Mort i Resurrecció, unit a la fidelitat als seus, a la santedat de tants i tantes, que l’han testimoniat amb el martiri i amb l’heroïcitat de les virtuts cristianes.

Estem segurs que el cor de Crist batega encara en el nostre món i no es cansa mai d’estimar-nos, àdhuc quan tenim la trista impressió que altes barreres s’han alçat entre nosaltres i Ell. Ell ha vingut justament per abatre el mur de separació que el pecat havia aixecat. En aquell amor es revela als petits, per aquell amor som guiats cap al veritable be, en aquell Cor trobem consol quan estem cansats i oprimits, allí trobem repòs, allí tenim un tast anticipat de la nostra final resurrecció. És santa energia per nosaltres, és la força de Déu en nosaltres per portar els nostres fardells pesats, per fer de les nostres fatigues l’ofrena diària del nostre voluntari tribut d’agraïment i de lloança a Crist i en Ell a la benaurada Trinitat.

És un cor obert i radiant el que Jesucrist encara avui ens mostra, és traspassat pel pecat, però irradia encara la seva gràcia que ens santifica, que ens purifica, que ens fa sants. Aquest mes de juny ens fixem en aquell Cor alhora humà i diví, ens submergim en ell i ens emmirallem en ell per absorbir l’esplendor, per sintonitzar amb aquells batecs, per fer-li sentir la nostra infinita gratitud en l’esforç quotidià de reproduir les virtuts i d’imitar la intensitat.

Avui us proposo d’entrar en el cor de Déu. És la proposta que Déu fa a la humanitat, a cadascú de nosaltres. Entrar en el seu Cor per comprendre el nostre cor. Quan ens sentim ovelles perdudes pels camins de la vida. O quan ens adonem del sentit de ser pecadors que volen convertir-se, que no ens trobem be amb nosaltres mateixos, en la superficialitat del pecat, aleshores mirem el Cor de Déu, i el nostre cor s’omplirà.

Entrar al cor de Déu mitjançant l’accés únic i irrepetible, el sol, el sol  d’Aquell Cor: Jesús. A través de Jesús entrem amb joia en aquell devessall de la Misericòrdia, sense cap temor al Gran Misteri que ens és al davant i de la profunditat del seu acostar-se i del nostre acostar-nos i d’immergir-nos. Jesús. Per entrar en el cor de Déu i en el nostre mateix cor només una paraula: Jesús. I jo seré salvat de tot allò que no és amor….

+Pax

Dom Adalbert Puigseslloses

  Article "tagged" as:
  Categories:
write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
All fields are required.