Denunciats dos veïns de Súria per venda de gossos de raça perillosa sense permís

abril 20 10:43 2016 Print This Article
Els animals es criaven en molt males condicions

Els animals es criaven en unes instal.lacions molt deficients

Els Mossos d’Esquadra han informat avui que van denunciar administrativament el dia 17 de març, un home i una dona, de 54 i 22 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Súria, per la venda de gossos de raça perillosa sense cap tipus d’autorització i per disposar d’unes instal·lacions amb  deficiències .

A mitjans de març, la URMA va tenir coneixement que al municipi de Súria una persona criava i venia gossos de raça perillosa sense autorització. Els mossos van esbrinar on es trobava el recinte i van efectuar una inspecció per tal de fer les comprovacions pertinents.

Un cop al lloc, la responsable de les instal·lacions va ensenyar el recinte als agents. Aquests van constatar que s’estava realitzant una activitat de cria i venda de gossos potencialment perillosos, sense les autoritzacions administratives corresponents. No disposaven de llicència d’activitat municipal, ni d’assegurança de responsabilitat civil subsidiària, ni tampoc estaven inscrits al Registre de Nuclis Zoològics.

En total tenien dotze gossos i un cavall, a la majoria dels quals els hi mancava l’assegurança i el cens municipal. Tot i que la responsable va intentar fer creure als agents que no tenien els animals per comercialitzar-los, els mossos van esbrinar que en una pàgina d’Internet s’anunciava la seva venda.

Per altra banda, les instal·lacions es trobaven en un terreny que no tenia la catalogació adequada per l’activitat. A més, les zones dels gossos no estaven pavimentades, les tanques dels animals presentaven arestes que podien causar lesions i a l’entrada del recinte no hi havia un cartell informant de la presència de gossos perillosos.

Per totes aquestes irregularitats els mossos van denunciar administrativament als responsables de les instal·lacions.

Aquest seguit d’irregularitats, expliquen des del departament d’Interior, contravenen el Decret Legislatiu 2/2008, del 15 d’abril, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de protecció dels animals, el qual determina que les infraccions comeses contra aquesta Llei són sancionades amb multes de fins a 20.000 euros, així com poden determinar la inhabilitació per a la tinença d’animals per un període de dos mesos a cinc anys, entre altres inhabilitacions.També, contravé la Llei 10/1999, de 30 de juliol, sobre la tinença de gossos considerats potencialment perillosos, a on es preveuen sancions de fins a 30.000 euros.

  Article "tagged" as:
  Categories:
write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
All fields are required.