Els idiotes del Procés

abril 15 17:03 2016 Print This Article
Josep Ramon Bosch

Josep Ramon Bosch

Fa unes setmanes, l´historiador i articulista Joaquim Coll, publicava un excel·lent article a “El Periódico” en el que qualificava el moment actual que vivim a Catalunya com “La fase idiota del procés”; posant en evidència les contradiccions entre una “elit separatista que es queixa cada dia de l’asfíxia financera que pateix Catalunya, però és la més ben pagada de tot Espanya” i la comèdia d’unes elits que no desitgen trencar la legalitat, tal com diu en Coll: “l’amenaça de desobeir el Tribunal Constitucional que figurava en la declaració del 9 de novembre passat s’ha demostrat pur verbalisme”. Els convergents moderats diuen a cau d´orella que això de la “Independència” no és possible, que no s´ho creuen; que tot era una astúcia per aconseguir un millor finançament i que ara toca retornar a la pantalla del “Dret a decidir” i a començar de nou. Fins i tot els prohoms dels ponts aeris somriuen relaxats davant d´un procés que creuen acabat, i tornen a relaxar-se als sofàs dels consells d´administració convençuts que en uns mesos un gran pacte d´estat facilitarà el redreçament de la majoria social catalana i el retorn pel bon senderi d´un nacionalisme esgarriat i emprenyat, i de bell nou els aconseguidors dels maletins tornaran a prendre responsabilitats als hotels propers al congrés dels diputats de Madrid.

Els polítics moderats s´esmunyen dissimuladament d´un procés que hom considera tocat de mort i sense suport internacional i un batibull de personatges estrafolaris entomen el discurs separatista, tot retornant a l´independentisme dur i rabiós d´anys preterits que fou molt minoritari i que ara disposa de poderosos altaveus i recursos obtinguts per la seva estratègia de penetració en els llocs claus de la propaganda gràcies a la complicitat dels poders fàctics de Catalunya. La radicalitat dels nous portaveus del procés l´aboca a la seva marginalitat i hores d´ara fugen d´estudi del bonisme que pretenia eixamplar la base social del separatisme després de reconèixer la seva derrota del 27-S. El “bon rollo” se l´han empassat les clavegueres de TV3 davant la sorpresa del “Grup Godó”; els castellanoparlants són considerats com uns invasors per un grup que fa un manifest que rep el suport d´una bona colla de funcionaris públics; es crema a TV3 la constitució del país enemic com si fos un acte sacramental mentre la pallassa que ha fet la malifeta rep el suport dels periodistes a sou d´un règim corrupte; s´insulta i es senyala al discrepant a través de pamflets promocionats pels mitjans de comunicació i el conseller de justícia promociona el premi “Guillotina” als enemics de la pàtria. Els moderats fan veure que no hi son, “La Vanguardia” fa editorials de terceres vies mentre en Basté pixa fora de test i les empreses van fent negoci com si res.

El discurs del romanticisme tronat i etnicista retorna en força a una Catalunya multicultural i bilingüe de la mà d´una minoria sorollosa que ha ocupat en els darrers anys els llocs claus en el sistema de comunicació català; el famós eslògan de la “revolució dels somriures”, aquell que deia “Som els del sí. I el sí és sinònim del somriure aquest d’orella a orella. I a Madrid són els del no, els de la cara de mala llet”, desapareix davant la persecució al dissident i es proposa l’expulsió del castellà que empren amb naturalitat la majoria dels catalans; s´obliden de l’eslògan “El món ens mira” i abraonen el discurs antieuropeu i populista cercant ponts amb podemites perduts dins del seu discurs antisistema.

És la fase en la qual els idiotes han aconseguit el protagonisme, personatges secundaris que s’esquincen les vestimentes per la sacrosanta pàtria tot signant escrits exigint la catalanitat de pensament únic, sòmines que exigeixen una catalanitat racial rebutjant la vella idea de “és català qui viu i treballa a Catalunya, independentment d’on hagi nascut o bé quina llengua parli”, imposant una catalanitat impostada per la llengua única. Ja no som un sol poble que gaudeixi dels mateixos drets i deures, els castellanoparlants són tinguts per eterns emigrants en terra estranya i mai podran ser considerats vers catalans, els visionaris fanàtics i extremistes han dividit als catalans en bons (ells) i dolents (nosaltres) i cerca l´enfrontament entre catalans amb una gran capacitat d’idiòcia.

Idiota prové del grec ἰδιώτης, que significa “persona privada d´habilitat professional”, terme emprat a les polis gregues per a designar persones egoistes que no s´ocupaven dels deures públics i en exclusiva dels seus interessos personals. El procés està a les seves mans. A les mans dels idiotes.

Josep Ramon Bosch

Historiador

  Article "tagged" as:
  Categories:
write a comment

2 Comments

 1. werty
  abril 16, 05:18 #1 werty

  Grande Bosch, grande.

  Reply to this comment
 2. MalCatalà
  abril 19, 10:07 #2 MalCatalà

  Com sempre, extraòdinari. Molt be explicat.

  Que no ens callin! La desfeta està en marxa i ja nomès queda que no tinguem por i la Catalunya silenciada, ho deixi de ser.

  Salutacions!

  Reply to this comment

Add a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
All fields are required.