Mor Mn. Josep Maria Ballarín als 96 anys

marzo 18 08:08 2016 Print This Article
Mossen Josep Ballarin

Mossen Josep Ballarin

Mossen Josep Maria Ballarín  ha mort aquest divendres de matinada a casa seva a Berga als 96 anys. El capellà i escriptor català es va fer conegut arreu de Catalunya per les seves obres i també per la seva participació en programes de ràdio i televisió. Fins fa poques setmanes abans de morir escrivia al diari El matí digital.

Una de les obres que li va donar més renom va ser ‘Mossèn Tronxo’ (1989), que era com molts amics l’anomenaven, que va continuar anys més tard amb ‘Tronxo m’hi torno’ (1994). Però la seva bibliografia és extensa, entre títols de ficció, assaigs sobre religió i catalanisme o articles periodístics, va escriure més de trenta llibres. Amb ‘Santa Maria, pa cada dia’, va aconseguir el Premi Ramon Llull el 1996.

A més a més, la Generalitat li va concedir la Creu de Sant Jordi el 1995 en reconeixement a la seva tasca religiosa i literària. En les últimes eleccions al Parlament, va tancar la llista de Junts pel Sí a Lleida. La capella ardent per Josep Maria Ballarín s’obrirà aquest divendres a les 10:00 h del matí al Tanatori de Berga.

  Article "tagged" as:
  Categories:
write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
All fields are required.