Desarticulada a Sant Salvador de Guardiola part d’una banda que robava a traficants de droga

marzo 14 11:09 2016 Print This Article
Guardia Civil i Mossos varen actuar en una operació coordinada

Guardia Civil i Mossos varen actuar en una operació coordinada

Una operació conjunta de Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil de Cadis i Huelva ha permès desarticular una banda dedicava a robar a traficants de droga. Entre els dies 13 de gener i 1 de març, ambdós cossos policials van detenir 30 persones com a presumptes autores dels delictes de robatori amb violència, temptativa d’homicidi, tràfic de drogues, tràfic d’armes i pertinença a organització criminal.

El dispositiu policial va consistir en 29 entrades i registres en domicilis de diferents localitats catalanes i andaluses. Al Bages hi va haver una important actuació a Sant Salvador de Guardiola on els cossos especials dels Mossos varen detenir una persona considerada molt perillosa, ja que es pensava que podia anar armada. A més es va actuar a Hospitalet de Llobregat, Badalona, ​​Sant Adrià de Besòs, Sant Boi, Cornellà de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Cervelló, Mataró, Cabrils, Terrassa, Mollet, Canovelles, Bigues i Riells, Lliçà d’Amunt, Santa Maria de Palautordera, Sanlúcar de Barrameda (Cadis) i Manilva (Màlaga ). Els 30 detinguts són de nacionalitats marroquina, espanyola i senegalesa i d’ells 15 han ingressat a la presó.

Els detinguts formaven part d’una macro organització criminal que es dedicava principalment als robatoris amb violència a traficants de droga. Precisament la investigació es va iniciar arran que els Mossos detectessin, a l’estiu de 2015, dos assalts violents comesos a Barcelona, ​​un a la via pública i un en un domicili particular. En tots dos casos els delinqüents es van fer passar per policies i van utilitzar armes de foc reals, fets que van fer pensar ja des d’un primer moment que darrere dels robatoris hi havia una organització criminal consolidada amb una llarga experiència i un fort entrenament.

La investigació inicial va estar tutelada pels Jutjats d’Instrucció núm. 6 de Sant Boi de Llobregat i 2 de Gavà i, en contrastar que la Guàrdia Civil estava seguint les mateixes persones per fets similars ocorreguts a Andalusia, es va crear un equip conjunt d’investigació entre els dos cossos policials per compartir la informació i maximitzar l’efectivitat .

A mesura que la investigació avançava els agents van tenir coneixement que els delinqüents recorrien a diverses estratègies per apoderar-se de la droga. Un dels modus operandi consistia a introduir dispositius GPS en els fardells de droga abans que sortissin del Marroc amb rumb a Espanya. Amb la connivència de ciutadans de les poblacions costaneres del Marroc des d’on embarcaven la droga, col·locaven estratègicament els dispositius GPS i aconseguien, d’aquesta manera, poder fer un seguiment i dur a terme els assalts violents en el moment que creguessin més oportú.

Els assalts es feien sempre utilitzant una violència extrema amb l’objectiu de dissuadir possibles represàlies fins al punt de, en alguna ocasió, van fer trets amb armes de foc, lesions amb arma blanca, contusions greus amb defenses extensibles i l’aplicació de descàrregues elèctriques als genitals de les víctimes.
Al llarg dels vuit mesos que ha durat la investigació, Mossos i la Guàrdia Civil han detectat 25 assalts violents d’aquestes característiques a les poblacions de Sant Boi, Castelldefels, Montcada i Reixac, Vila-seca, Terrassa, Santa Maria de Palautordera, Vinaròs, Cadis, Tarifa, Vejer de la Frontera, Pelayo, Ayamonte, Isla Cristina i Manilva.

Així mateix han intervingut, Catalunya i Andalusia, més dues tones d’haixix, 6 armes de foc, munició de diversos calibres, defenses elèctriques, credencials policials, armilles antibales i llums prioritàries de color blau com les que fan servir els vehicles policials.

Tot i que es dóna el grup per desmantellat, l’operació policial no es dóna per tancada i no es descarten més detencions.

  Article "tagged" as:
  Categories:
write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
All fields are required.