La Generalitat rectifica l’estratègia de descomptes de la C-16 després de reconèixer el seu fracàs

marzo 11 17:40 2016 Print This Article
Rull a la reunió del Consorci Viari del Bages

Rull a la reunió del Consorci Viari del Bages

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha reconegut un fracàs en l’estràtegia de descomptes a la C-16 i ha anunciat que es modificarà el decret per ampliar les bonificacions. L’objectiu és eliminar les restriccions per als vehicles que surten d’aquesta via per Sant Vicenç de Castellet i continuen el seu recorregut cap a Abrera (Baix Llobregat) i Terrassa (Vallès Occidental) per la C-55 i la C-58, respectivament. Rull ha presidit aquest divendres a Manresa la reunió del Consorci Viari del Bages, on ha explicat també que el Departament redactarà un Pla de millora del transport públic a la comarca, que inclourà mesures tant en el servei ferroviari com en el d’autobús interurbà.

El 4 de gener van entrar en vigor els nous descomptes a la C-16 en els trams Terrassa-Manresa i Terrassa-Sant Cugat. En el tram Terrassa-Manresa, la tarifa del peatge a la barrera lateral de Sant Vicenç és, en hores punta, gratuïta per als trànsits interns a l’àrea de Manresa, mentre que a la barrera troncal el descompte és del 50% per als trànsits amb origen o destinació a la comarca del Bages.

El titular de Territori i Sostenibilitat ha explicat que després de dos mesos d’aplicació dels descomptes “no s’ha produït el transvasament de trànsit en la intensitat que s’hauria d’haver produït” i que, per aquest motiu, es modificarà el decret i s’eliminaran definitivament les restriccions de bonificacions per aquells vehicles que vagin cap a la C-55 o la C-58. “Mirarem de simplificar el model, farem una tasca d’explicació pedagògica als usuaris”, ha dit. I ha afegit: “Estem disposats a assumir aquest esforç econòmic [que és de 2,5 milions euros anuals] per incentivar que molts dels trànsits de la C-55 es derivin a la C-16”.

Aquestes limitacions no s’estaven aplicant per permetre una millor mobilitat mentre duren les obres a la C-55. Rull ha volgut deixar clar que definitivament no s’aplicaran.

El conseller de Territori i Sostenibilitat també ha manifestat que totes les modificacions que es produeixin en aquesta estratègia global de millora de la mobilitat al Bages, “molt limitada per les dificultats financeres de la Generalitat”, es prendran sempre en el marc del consorci. “La Generalitat no prendrà cap decisió unilateral, tot serà parlat i explicat en aquest fòrum”, ha reblat.

“Des del consorci ens han plantejat l’ideal de futur però, ara per ara, ens veiem molt limitats com a Govern per les dificultats econòmiques i volem ser molt pragmàtics”, ha continuat. Per al conseller Rull, hi ha plena coincidència en l’objectiu final, que és aconseguir “un corredor d’altes prestacions, una autopista o una autovia permeables, que permeti accedir a l’entorn metropolità en millors condicions que ara; que no hi hagi uns que paguin més que els altres per fer el mateix. Compartim l’objectiu final però ara no tenim diners. Per tant, hem de prendre mesures per millorar la seguretat i reduir la congestió”, ha descrit.

El nombre total d’usuaris beneficiats pels descomptes del nou decret des del 4 de gener fins al 4 de març està al voltant dels 250.000 trànsits, dels quals 75.000 són de l’àmbit de Manresa i 175.000 de l’àmbit de Les Fonts, a Terrassa.

El nombre d’usuaris que es beneficien cada dia de les bonificacions supera els 2.000 al peatge de Sant Vicenç i els 3.000 al de les Fonts. Aquest nombre ha anat creixent les darreres setmanes, i s’ha doblat respecte a les primeres de gener.

  Article "tagged" as:
  Categories:
write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
All fields are required.