La Cervesera del Montseny guanya el premi a la millor cervesera de l’any a Espanya

marzo 07 13:02 2016 Print This Article
Jordi Llebaria mostra amb orgull el premi

Jordi Llebaria mostra amb orgull el premi

La Companyia Cervesera del Montseny va guanyar aquest diumenge el premi a la millor cervesera de l’any en la primera edició del Barcelona Beer Challenge, el primer i més important concurs d’Espanya de cerveses artesanals amb jurat professional, celebrat dins del Barcelona Beer Festival. Cervesa del Montseny ha aconseguit fins a cinc medalles (3 ors i 2 plates) en diferents categories sent la número u del rànquing entre les 143 cerveseres participants amb més 500 referències rebudes en el procés d’inscripció, que va finalitzar el passat 15 de gener. El Barcelona Beer Challenge ha establert 47 categories diferents amb tres reconeixements (or, plata i bronze) a les tres millors sempre que les cerveses guanyadors fossin jutjades com a excel·lents. Aquest reconeixement permet lluir durant un any a l’etiqueta de la cervesa premiada el segell digitalitzat que reconeix la qualitat del producte.

El Barcelona Beer Challenge és un concurs de “primer nivell”, explica Àngel Tarriño, director del concurs, “dotat d’infraestructura organitzativa, jutges acreditats nacionals i internacionals” i que aspira a convertir-se “en un referent europeu en pocs anys”. El Barcelona Beer Challenge és una nova línia de treball que s’emmarca en el Festival de Cervesa de Barcelona (BBF). Aquest concurs té com a objectius destacar el valor que suposa per al sector cerveser generar concursos internacionals que posin èmfasi en la professionalització; informar que la cervesa artesana és un producte gastronòmic fomentant el consum responsable i difondre el valor de cervesa de qualitat.

Actualment hi ha més de 3.000 cerveses al mercat espanyol sota l’etiqueta d’artesana. “Cal que hi hagi eines útils que destaquin la qualitat de les cerveses i per això el Barcelona Beer Challenge suposarà un punt d’inflexió en el sector”, apunta Tarriño.

Fundada el 2007, Cervesa del Montseny ha estat una de les pioneres, sempre a l’avantguarda d’un sector actiu i dinàmic com és el de la cervesa artesana. Té un consolidat mercat interior i des de fa cinc anys augmenta la seva internacionalització. Actualment està en un procés d’ampliació que el portarà a assolir els reptes de futur plantejats. En paraules del seu cerveser, Jordi Llebaria, «És un veritable orgull aquest premi pel que representa de reconeixement a anys d’esforç per difondre la cultura de la cervesa artesana i pel prestigi del festival que l’atorga»

  Article "tagged" as:
  Categories:
write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
All fields are required.