Condemnat a 17 anys de presó l’home que va matar una àvia de Santpedor

marzo 07 16:43 2016 Print This Article
Audiència de Barcelona

Audiència de Barcelona

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a 17 anys de presó l’home que va matar una anciana de 81 anys al seu pis de Santpedor el gener del 2014 després d’entrar-hi a robar. El tribunal ha acceptat la petició feta en el judici celebrat el 25 de gener passat per part de la defensa de rebaixar la pena demanada per les acusacions de 18 anys i 9 mesos a 17 anys, per l’atenuant d’anomalia psíquica, ja que l’home té un retard mental del 48%, però no pas pel de reconeixement dels fets, i ha tingut en compte l’agreujant d’abús de superioritat.

La víctima, que tenia 81 anys, vivia sola i, a més, era l’única veïna de l’edifici, al nucli antic de Santpedor. Aquesta era una circumstància que molta gent del poble coneixia, tal com van explicar els dos fills al judici. Tenia problemes de salut, com mobilitat reduïda i crisis respiratòries, i per això feia anys que no sortia de casa. Els familiars la cuidaven i s’encarregaven de les compres, amb l’ajuda d’una assistenta social, veïns i amics. L’anciana va ser trobada morta el 8 de gener del 2014 al matí i poques hores després els Mossos d’Esquadra van detenir l’ara condemnat.La fiscal i l’acusació particular, defensada pel bufet Matamala, consideren que el processat va voler aprofitar les circumstàncies personals de la víctima i es va dirigir a casa seva amb la intenció de robar-li. Durant la comissió del delicte, sorprès per la dona i per evitar ser descobert, la va estrangular agafant-la pel coll. L’acusat, de 33 anys, va reconèixer haver robat diversos objectes i, preguntat per la defensa, va admetre també l’homicidi. Ho va fer de forma lacònica i, interrogat després pel tribunal sobre com va cometre el crim, el processat es va acollir al dret de no declarar.

  Article "tagged" as:
  Categories:
write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
All fields are required.