Un any i dos mesos de presó pels acusats de contaminar les aigües de Torelló

febrero 29 15:54 2016 Print This Article
La contaminació va provocar problemes en el subministre local d'aigua potable

La contaminació va provocar problemes en el subministre local d’aigua potable

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a un any i dos mesos de presó els exdirectius de dues empreses metal·lúrgiques de Torelló, Líber Antonio S. I Ramón T.S., per un delicte contra els recursos naturals i el medi ambient comés al contaminar les aigües subterrànies. Les asseguradores de les companyies Covit i Vem, empreses dedicades a l’elaboració d’estris metàl·lics per la llar que utilitzaven percloroetilè, un fort dissolvent industrial organoclorat que servia per netejar i desengreixar les peces, hauran d’abonar 82.712 euros a l’Ajuntament de Torelló i 1’1 MEUR a l’Agència Catalana de l’Aigua en concepte de responsabilitat civil. El jutge també ha imposat als acusats vuit mesos d’inhabilitació especial per a l’exercici d’activitats industrials que van provocar la contaminació dels pous d’aigua i dels aqüífers del municipi ara fa 15 anys.

Al final del procés judicial,  realitzat el passat mes de gener, la  Fiscalia de Medi Ambient va rebaixar a nou mesos les penes de presó sol·licitades per dilacions indegudes del procés. Ho va fer a les conclusions finals. La Fiscal, que demanava tres anys i un dia de presó, va sol·licitar finalment dos anys i tres mesos de presó i també va rebaixar les multes i indemnitzacions per als tres responsables de Covit i Vem. L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), l’Ajuntament de Torelló i el Grup de Defensa del Ter (GDT) també estan personats a la causa i, en el seu cas, van mantenir les penes i multes sol·licitades. Els ecologistes demanen fins a set anys de presó. La defensa, per contra, demanava la lliure absolució dels acusats en considerar no provat els vessaments que varen provocar la contaminació de les aigües de Torelló.

  Article "tagged" as:
  Categories:
write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
All fields are required.