Món Sant Benet acul l’acte de lliurament dels distintius Km0-Slow Food a 65 restaurants

febrero 29 17:19 2016 Print This Article
Fotografia de familia de Cuiners Slowfood i Km0. Foto: Slow Food Catalunya

Fotografia de familia de Cuiners Slowfood i Km0. Foto: Slow Food Catalunya

La Fundació Alícia de Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages, ha acollit aquest dilluns l’acte de lliurament dels distintius Km0-Slow Food, que s’atorguen als restaurants que aposten per una cuina basada en els aliments ecològics i de proximitat. Enguany han estat 65 els mereixedors d’aquest distintiu, 13 dels quals el rebien per primera vegada. La principal novetat en aquesta edició ha estat el reconeixement a productors i menjadors compromesos amb el projecte. L’acte s’ha dut a terme en el marc de l’assemblea anual de l’entitat Slow Food Catalunya, que ha servit per procedir a la renovació dels càrrecs i per fixar l’estratègia de treball durant els pròxims anys.

El director general de la Fundació Alícia, Toni Massanés, ha estat l’encarregat de presentar l’acte de lliurament dels emblemàtics cargols amb els quals l’associació identifica els productors i restauradors compromesos amb els objectius que defensa aquest moviment. Els guardonats han rebut el distintiu de la mà de l’expresident del Parlament de Catalunya Ernest Benach.Dels 65 restaurants guardonats n’hi ha quatre de la Catalunya Central; quatre de l’Empordà; sis dels dos Vallesos; cinc del Penedès-Garraf; set de Tarragona; 24 de Barcelona; dos dels Pirineus; set de les terres de Lleida; dos del Maresme; un de les Balears; i un del Rosselló. Slow Food és un associació ecogastronòmica sense ànim de lucre nascuda a Itàlia l’any 1989, de la mà del sociòleg Carlo Petrini. El moviment Slow Food té presència a 122 països arreu del món a través de les associacions de productors i restauradors que prioritzen la pagesia propera i ecològica i utilitzen els aliments de temporada, evitant l’ús de transgènics.

  Article "tagged" as:
  Categories:
write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
All fields are required.