Batanés pensa que la polèmica del Portal de l’Agulla s’està utilitzant per “matxacar” el contrari

febrero 24 18:13 2016 Print This Article
Joan Carles Batanés

Joan Carles Batanés

El projecte d’una empresa de Barcelona de construir un hotel amb restaurant i una benzinera amb botiga en un solar de poc més d’una hectàrea al costat de l’Eix Transversal a tocar del Parc de l’Agulla, al terme municipal de Sant Fruitós de Bages, ha desfermat una tempesta política sobre el govern d’aquest municipi i el seu alcalde, Joan Carles Batanés. Encara que el projecte està en un estadi molt inicial, grups polítics com ERC, PSC o la CUP o entitats ecologistes ja s’han llençat a sobre de Batanés. La setmana passada el regidor de Planejament de Manresa, Marc Aloy (ERC), aprofitava el ple municipal per convidar els municipis del Bages a fer un front comú contra el projecte del Portal de l’Agulla. Denuncien que la iniciativa es vol construir en un sòl no urbanitzable i en un espai amb un gran valor paisatgístic i de lleure. Per la seva banda, l’Ajuntament de Sant Fruitós encara no vol valorar el projecte i es limita a dir que, de moment, només ha complert amb la legalitat.

L’alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés, no vol encara valorar el projecte, però si es pronuncia en relació a les declaracions d’ Aloy: “no pertoca que un regidor vagi dient als altres el que han de fer”, diu. Recorda que en aquest cas “Sant Fruitós sí que fa el que li pertoca” que és que si un particular presenta un projecte, i compleix els requisits legals, cal donar-li tràmit. “Per tramitar-ho, ja es pressuposa que hi estem d’acord”, es lamenta Batanés. Ara el projecte està en exposició pública perquè pugui ser vist per tots els ciutadans i calculen que serà, a partir del 14 de març, quan s’emetrà un informe municipal. Aquest, assegura l’alcalde, inclourà l’opinió de l’Ajuntament sobre el projecte. Creu Batanés que en aquest cas es tindran de valorar diferents aspectes com l’impacte econòmic sobre el territori, l’impacte ambiental sobre l’espai o bé si el Bages té necessitat de noves places hoteleres.

“Hi ha gent que no ha entès com funcionen les coses – etziba Batanés- El que em demanen no és que retiri el document, sinó que no li doni tràmit”. Pensa l’alcalde que aquest tema del Portal de l’Agulla en realitat s’està utilitzant “per matxacar el contrari”.

  Article "tagged" as:
  Categories:
write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
All fields are required.