Una persona de Roda de Ter entre les víctimes d’una estafadora que els prenia els diners del banc

febrero 16 07:54 2016 Print This Article
La detinguda es acusada de delictes arreu de Catalunya

La detinguda es acusada de delictes arreu de Catalunya

Els Mossos van detenir, el 21 de gener d’enguany, una dona de 38 anys, nacionalitat espanyola i veïna de Vilanova i la Geltrú (Garraf) com a presumpte autora de 79 fets delictius. En concret, 36 delictes d’estafa, 40 delictes d’ús de documents autèntics sense estar-ne legitimada, dos delictes de falsificació documental i un altre d’usurpació de l’estat civil. Entre ells n´hi ha un a una persona estafada a Roda de Ter a més a més de altres a Rubí, Sant Cugat del Vallès, Tarragona, Igualada, Gavà, Barcelona, Mollet del Vallès, Les Presses, L’Ametlla del Vallès, Palafolls, Blanes, Sant Sadurní d’Anoia, Valls, Llorenç del Penedès, Lloret de Mar, Tossa de Mar, el Prat de Llobregat, Riells i Viabrea, Gelida, Girona i Castelló de la Plana.

La investigació va començar el mes d’octubre de l’any passat quan els agents van rebre diverses denúncies de persones que els havien fet reintegraments fraudulents en les seves comptes corrents. En tots els casos es donava la circumstància que la víctima prèviament havia perdut la seva documentació personal o bé li havia estat sostreta.

Aquests fets, que s’estaven produint arreu de Catalunya, seguien sempre un mateix patró. En primer lloc l’estafadora aconseguia la documentació de la víctima (permís de conduir, DNI, targetes de crèdit, etc.), ja fos comprant-la a qui l’havia robat prèviament o associant-se amb algú que li facilitava la documentació a canvi de repartir-se els diners que aconseguia un cop els retirava del banc.

Amb la documentació a les seves mans, la dona trucava al banc i es feia passar per la víctima i, usant el DNI o el carnet de conduir sostret, demanava un extracte del compte bancari. Després d’identificar-se sempre amb els documents de la víctima, es passejava per diverses oficines de l’entitat bancària des d’on la víctima operava i retirava petites quantitats de diners cada vegada. D’aquesta manera, en un sol matí, l’estafadora podia aconseguir grans quantitats de diners en efectiu.

Finalment els investigadors van aconseguir identificar l’autora dels fets gràcies a les imatges de les càmeres de seguretat de diverses entitats bancàries afectades i a nombrosos testimonis que hi treballaven. La investigació ha permès relacionar-la amb fins a 79 fets delictius i 70.000 euros d’estafa.

Amb aquesta informació, el passat 21 de gener es va fer una entrada i registre en el domicili de la presumpta autora a Vilanova i la Geltrú, que va ser autoritzada pel Jutjat d’Instrucció núm. 1 de Rubí. En l’escorcoll els agents van trobar diversa informació que la relacionava amb el cas. Per tot plegat i pels indicis trobats durant tota la investigació la dona va ser detinguda en aquell mateix moment.

La detinguda, que va passar a disposició judicial el 23 de gener va quedar en llibertat amb càrrecs.

Pel volum dels fets i la seva complexitat la investigació s’ha mantingut oberta fins ara per tal de determinar-ne el seu abast.

  Article "tagged" as:
  Categories:
write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
All fields are required.