Catherine L’Ecuyer: “Per què no plou cap amunt?”

febrero 15 09:38 2016 Print This Article
Catherine L'Ecuyer  en un moment de la xerrada

Catherine L’Ecuyer en un moment de la xerrada

El passat dimarts 9 de febrer, l’Escola Llissach va convidar Catherine L’Ecuyer a fer una conferència sobre educació a l’Auditori de l’antic convent de Sant Francesc de Santpedor. L’autora de Educar en el asombro va recordar als assistents, entre els que s’hi comptaven més d’un centenar de pares, mares, alumnes, professors i educadors de diferents realitats educatives de la comarca, que per educar cal atendre, acompanyar i sostenir les preguntes que la realitat desperta en els nens.

Segons L’Ecuyer, només es pot educar si  es respecta l’admiració que la realitat suscita en la persona: “els nens aprenen a través d’allò que atrau la seva atenció”. De manera que no es pot reduir l’educació a la imposició de mètodes mecànics d’aprenentatge: “l’estupor i la sorpresa són el camí que porta al coneixement”.

“Aquest matí, quan t’has llevat i has vist el teu marit o la teva dona, t’has sorprès agraït?”. Amb provocacions d’aquest estil, L’Ecuyer va exemplificar com sovint es donen les coses per descomptades. Si desapareix la sorpresa, res ja no és nou i apareix l’avorriment. És el que succeeix als nens que ho tenen tot abans de desitjar les coses. Ho donen tot per descomptat i no se sorprenen. En canvi, segons l’autora canadenca, l’únic que pot motivar un nen és el desig de conèixer.

Abans de la conferència, Catherine L’Ecuyer va dedicar una estona a parlar amb els mestres de l’Escola Llissach i de l’escola bressol Pam i Pipa. En aquesta trobada li van poder fer preguntes sobre la pràctica docent a l’aula i sobre aspectes concrets del desenvolupament cognitiu dels nens.

Catherine L’Ecuyer és una canadenca que viu a Barcelona. El seu blog (apegoasombro) rep més de mig milió de visites. El seu llibre Educar en el asombro, ja passa per la 16a edició. El que ha publicat recentment, Educar en la realidad (3a edició) aborda les problemàtiques associades a l’ús de les noves tecnologies en la infància i l’adolescència.

L’antic convent de Sant Francesc de Santpedor es va omplir de gom a gom

L’antic convent de Sant Francesc de Santpedor es va omplir de gom a gom

  Article "tagged" as:
  Categories:
write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
All fields are required.