Manresa ja té setanta desfibril·ladors en diferents espais de la ciutat

febrero 13 09:46 2016 Print This Article
Moment de la presentació de la nova xarxa. Foto: Ajt de Manresa

Moment de la presentació de la nova xarxa. Foto: Ajt de Manresa

Manresa acaba d’estrenar una trentena de desfibril·ladors que s’han situat en espais públics de la ciutat. A hores d’ara, doncs, ja hi ha prop de 70 desfibril·ladors disponibles en diversos àmbits de la ciutat de Manresa. Es tracta d’una projecte que s’ha pogut tirar endavant amb la col·laboració público-privada entre l’Ajuntament de Manresa, el Rotary Club i el Club Manresa Centre. En concret, s’han col·locat 30 Desfibril·ladors Externs Automàtics (DEA), uns aparells que podrà fer servir la població en general i que volen ajudar a salvar vides en casos d’aturades cardíaques. Ara l’Ajuntament engegarà una campanya informativa i de formació. La regidora de Salut, Mercè Rosich, ha explicat que amb la implementació de la xarxa de desfibril·ladors, Manresa, per volum d’habitants, “serà una de les ciutats més ben cardioprotegides” del país.

La regidora de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Olga Sánchez ha explicat que els desfibril·ladors s’han col·locat en “llocs estratègics” de la ciutat, entre els quals s’hi troben diferents barris del municipi, algunes escoles i llars d’infants, l’estació de Renfe, el Museu Comarcal o la Casa Caritat. Els 30 nous DEA s’afegeixen als que ja hi havia en edificis de la ciutat (escoles, equipaments, edificis públics i privats) i d’altres de mòbils, ubicats en vehicles de serveis, tot i que no eren d’ús públic. A hores d’ara hi ha prop de 70 desfibril·ladors disponibles a la ciutat de Manresa.

  Article "tagged" as:
  Categories:
write a comment

1 Comment

  1. Luisamar
    febrero 13, 14:01 #1 Luisamar

    Para que los rumanos lo arranquen para vender el cobre de los cables.

    Reply to this comment

Add a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
All fields are required.