Un Mosso d’Esquadra caminarà 3000 quilòmetres per ajudar a un nen malalt de Manresa

febrero 04 11:31 2016 Print This Article
Albert Palacio és Mosso d'Esquadra

Albert Palacio és Mosso d’Esquadra

Un veí de Granollers, Albert Palacio és un caminador nat. En el seu haver hi ha la proesa d’haver recorregut 14 vegades el camí de Santiago. Ara aquest Mosso d’Esquadra, afrontarà l’aventura de la seva vida: recórrer els 3000 quilòmetres que separen Roma de Santiago de Compostel·la. I ho farà per una iniciativa solidària. Vol que la seva proesa serveixi per recaptar fons per investigar el Glioma Pontino Intrínsec Difús (DIPG), un tumor cerebral que pateix Asier, el fill de 9 anys d’una companya de Manresa. Per això, l’aventura solidària ha estat batejada com “Un camí per Asier”.

A través de la difusió d’aquesta aventura, que arrenca el 4 de març a Roma, es volen recaptar 15.000 euros que serviran per investigar la malaltia. Això es fa a través de la pàgina de l’obra social de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona: www.implica-t.org. Des d’allà es poden fer donacions a partir de 5 euros comprant quilòmetres de la ruta del granollerí. A partir dels 25 euros, el donant rebrà una samarreta com la que el Albert utilitzarà per caminar els 3000 quilòmetres. De moment, quan encara falta un mes per començar a caminar, la campanya ja porta recaptats 5.000 euros. La campanya també ha cridat l’atenció de diversos rostres populars – com el futbolista Leo Messi- que no han dubtat a sumar-se a la causa.

Al nen de Manresa Asier li van diagnosticar fa uns mesos un tumor cerebral anomenat Glioma Pontino Intrínsec Difús (DIPG). És una malaltia incurable que apareix en nens de 5 a 9 anys i de la qual anualment es detecten uns 300 casos a tot el planeta.

“Aquesta malaltia, a dia d’avui és incurable. Només a través de la investigació es poden obrir portes d’esperança per al seu tractament. L’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona és el principal centre a Espanya per a la investigació d’aquest tipus de tumor. Treballen des de fa anys al costat d’altres laboratoris de recerca a nivell internacional per avançar en l’estudi d’aquesta malaltia “, explica Albert Palacio per animar a donar per aquesta causa.

  Article "tagged" as:
  Categories:
write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
All fields are required.