Detinguts tres homes per sostreure cable de coure de la Tèrmica de Cercs

febrero 03 07:59 2016 Print This Article
La térmica de Cercs objecte de robatoris

La tèrmica de Cercs objecte de robatoris

Entre setembre de 2013 i desembre de 2015 la Central Tèrmica de Cercs va ser robada en diverses ocasions. Els autors entraven a les instal·lacions, sostreien cable de coure i després el venien a les deixalleries. Finalment, però, han estat enxampats pels Mossos d’Esquadra. Es tractava de dos homes de Berga que actuaven en connivència amb un vigilant.

Agents de la Policia de la Generalitat – cos de Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Berga van detenir el passat 26 de gener, dos homes, de 40 i 36 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Berga, com a presumptes autors de sis robatoris amb força, cinc faltes de danys i un furt.

En els transcurs de la investigació els mossos van esbrinar que moltes zones on accedien per robar el coure no estaven forçades i que per accedir-hi només es podia fer amb claus,  de les quals només en disposaven treballadors de la central.

Aquest fet va portar a pensar als investigadors que els lladres podien tenir ajuda d’algú de l’interior, ja que les instal·lacions tenien vigilant de seguretat les 24 hores del dia. A més, en moltes ocasions la retirada del cablejat requeria molt temps i implicava fer soroll.

Això va fer pensar als mossos que difícilment els autors havien pogut cometre tants robatoris sense l’ajuda d’algun treballador.

Després de diverses gestions, els investigadors van esbrinar que els autors eren tres, i que un d’ells era un dels vigilants de seguretat, el qual ajudava als altres dos a accedir a la central i els hi indicava els llocs on hi havia coure que no estava connectat a la xarxa elèctrica.

Finalment, el passat dia 26 de gener es va detenir el vigilant i un altre autor com a presumptes responsables de tots els robatoris i danys a la central.

L’altre implicat encara no se l’ha pogut localitzar i detenir.

Els dos detinguts van passar el dia 27 a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Berga.

  Article "tagged" as:
  Categories:
write a comment

1 Comment

  1. Somcollonuts
    febrero 12, 19:51 #1 Somcollonuts

    Encara queda ferro i coure.
    Qui vigila?

    Reply to this comment

Add a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
All fields are required.